Shell, enerji dönüşümünde önemli bir küresel oyuncu. İklim değişikliği ile mücadele konusunda tüm dünya küresel sıcaklık artışının 1,5 C ile sınırlandırılmasına odaklanırken, Shell bu hedefi destekliyor ve en geç 2050 yılına kadar tüm dünyada net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir şirket olmayı hedefliyor. Bu hedefe giden yol haritasını üç temel başlık oluşturuyor; en geç 2050 yılına kadar tüm ürünlerinin üretiminden ve operasyonlarından kaynaklanan emisyonları net sıfıra indirmek, daha fazla yenilenebilir enerji ürünü satarak enerji ürünlerinin net karbon ayak izini azaltmak ve daha temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek üzere müşterileriyle, farklı sektörlerle ve devletlerle birlikte çalışmak. Shell küresel düzeyde bu alanlarda yatırımlarını ve çalışmalarını hızla sürdürüyor. Türkiye’de ise bugüne kadar elektrikli şarj üniteleri, atık yönetimi, LNG ve Solar istasyon gibi birçok projeyi hayata geçirdik.

Ayrıca, Shell Plastik Atıkları Sonlandırma Birliği’ni (AEPW) kuran 30 küresel şirketten bir tanesi. Çevreyi kirleten plastik atıklara savaş açan Plastik Atıkları Sonlandırma Birliği, önümüzdeki beş yıl içinde plastik atıkların sona ermesine yardımcı olmak amacıyla 1 milyar doların üzerinde yatırım sözü verdi. Türkiye’de de “Daha az tüket, yeniden kullan, geri dönüştür” yaklaşımımız ile atık yönetimine odaklanıyoruz. Sadece çalışma ortamımızda yarattığımız değişim ile değil, tesislerimizdeki, istasyonlarımızdaki sıfır atık yönetmeliği kapsamındaki geri dönüşüm yaklaşımımızla bizleri ziyaret eden müşterilerimizi de buna dahil ediyoruz.

Aralarında Earthwatch, Uluslararası Doğa Koruma Birliği, Doğa Korumacılığı ve Sulak Alanlar Uluslararası Örgütü'nün de bulunduğu sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapan Shell, biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik projeler yürütüyor, faaliyetlerinin yakınındaki doğal yaşam alanlarını koruma ve ekosistemleri yeniden kazandırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’de ise stanbul Kuzey Çevre Otoyolu’nda 5 hektarlık alanda ilk Shell Türkiye Ormanı’nı oluşturduk. Shell Türkiye Ormanı’mızla her yıl 1.300’den fazla otomobilden salınan yaklaşık 105 ton karbondioksiti nötrlemeyi hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarıızı yeni projeler ile sürdürüyoruz.