Togg Trugo ve Shell, Türkiye’yi Şarj Cihazlarıyla Donatmak için Güçlerini Birleştirdi

Eki 19, 2022

Trugo markasıyla Türkiye’de uçtan uça kesintisiz ve yüksek performanslı şarj ağı kurmak için yola çıkan Togg ile şarj istasyonlarına yaptığı yatırımlarla dünyada elektrikli şarj çözümleri alanında lider olmayı hedefleyen Shell, stratejik iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Trugo’nun 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak, 400 Shell istasyonu öncelikli lokasyon olarak belirlendi.

Shell, Türkiye Basketbol Federasyonu ile 3 Yıllık Ana Sponsorluk Anlaşması imzaladı

Eyl 26, 2022

Shell, spora olan katkısıyla da ‘Hep İleride’
Shell, Türkiye’de 99 yıldır ülkenin gelişimi ve ilerlemesi için sunduğu hizmetleri spor alanındaki katkılarıyla da sürdürüyor. Dünya çapında özellikle motor sporları alanında gerçekleştirdiği önemli ortaklıklar ve Türkiye’de Shell Helix markası ile Türkiye Ralli Şampiyonası’na verdiği isim sponsorluğu ile motor sporlarının gelişime liderlik eden Shell, Türkiye Basketbol Federasyonu ile 3 yıllık ana sponsorluk anlaşması imzalayarak, Basketbol Süper Ligi’nin de güçlü destekçisi oldu.

Shell Eco-marathon’un İkinci Ayağı Fransa’da Tamamlandı

Tem 07, 2022

Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-marathon’un ikinci ayağı 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Fransa’da gerçekleşti. Uluslararası çapta 38 takımın yer aldığı yarışlarda, Türkiye’yi 4 farklı öğrenci takımı temsil etti. İçten yanmalı motor (ICE) ve hidrojen olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışlarda, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Hidroana Takımı güçlü performansıyla 3.’lüğü elde ederek Türkiye’ye gurur yaşattı.

Shell Eco-marathon’un İlk Ayağı Hollanda’da Tamamlandı

Haz 04, 2022

Shell Eco-marathon, iki yıl aradan sonra bu yıl fiziki olarak gerçekleştiriliyor. Yarışın ilk ayağı 31 Mayıs - 3 Haziran tarihlerinde Hollanda’da gerçekleşti. Uluslararası çapta 38 öğrenci takımının katıldığı yarışlarda, geleceğin yolculuk ihtiyaçları için sürdürülebilir enerji, teknoloji, inovasyon ve mühendislik ekseninde çözümler değerlendirildi.

Shell “Hep İleride” Olmaya, Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor

May 27, 2022

Shell, Türkiye’de 1923 yılından bu yana sektörde öncü olma olmaya ve ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda köklü tarihi ve değerleri ile ‘Shell Hep İleride’ marka yaklaşımında yeni bir iletişim kampanyasına imza attı.

Shell İstasyonlarında Lezzetli deli2go Sandviçleri Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor

May 10, 2022

Shell & Turcas, Engelsiz Yaşam yaklaşımı doğrultusunda geçen yıl 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nda başlattığı programla, her deli2go sandviçin satışından belli bir tutarı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD) bağışlıyor. Shell Select marketlerde satılan her deli2go sandviç ek olarak, havuçlu kek ve mozaik pasta satışından da elde edilecek gelirin belli bir tutarı yine TOFD’ye bağışlanıyor.

Shell, ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül programında “Enerjide Örnek Şirket Ödülü”nün sahibi oldu

Nis 22, 2022

Shell Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki öncü çalışmalarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül programı kapsamında “Enerjide Örnek Şirket Ödülü”ne layık görüldü. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programda Shell, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık faaliyetleri ile elde ettiği başarılı sonuçlar ve sektördeki örnek konumu neticesinde ödülün sahibi oldu.

Shell & Turcas, akaryakıt sektörünün öncü hareketi “Shell’de Kadın Enerjisi” ile 4 yılda 5300 kadına istihdam sağladı

Mar 08, 2022

Shell & Turcas, Türkiye'de 2018 Mart ayında akaryakıt sektöründe kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla bir ilk olarak başlattığı "Shell'de Kadın Enerjisi"nin 4. Yılında akaryakıt istasyonlarında 5300 kadına istihdam sağladı ve 2023 için belirlediği 5 bin kadın istihdamı hedefini şimdiden aştı.

Dünyanın 1 numaralı madeni yağ tedarikçisi yine ‘Shell’

Şub 22, 2022

Kline & Company’nin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporunda; tüketici, ticari ve endüstriyel ürünler katagorilerinde Shell, son 15 yıldan beri dünyanın 1 numaralı madeni yağ tedarikçisi konumunu korudu.

Shell Derince Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi Enerjisini Güneşten Alıyor

Şub 22, 2022

Sektörde her zaman “ilk”leri gerçekleştirmeyi ve sektöre “yön vermeyi” ilke edinen Shell & Turcas, Derince’deki Shell Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi’nin çatısını 2.744 adet güneş paneli ile kaplayarak, güneş enerjisinden elektrik üretmeye başlıyor. Türkiye'de sektöründe bir ilk olan bu uygulama sayesinde yıllık yaklaşık 500 ton karbon salımının önüne geçilecek.

Shell’den Enerji Verimliliği İçin Kapsamlı Enerji Dönüşüm Atağı

Oca 12, 2022

2050 yılına kadar net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir şirket olmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçirirken, bir yandan da her yıl 1 milyar dolar ayırdığı AR-GE çalışmaları ile düşük karbonlu teknolojiler üretiyor, enerji verimliliği yüksek ve karbon oranı düşük ürünler geliştiriyor. Shell aynı zamanda enerji verimliliği konusunda toplumda bir bilinç oluşturmaya çalışırken, tüm dünyada gençleri alternatif enerji kaynakları kullanarak, daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üretmeleri için teşvik ediyor.