Uzel’in tercihi: Shell

Sektörlerinin lider markaları Shell ve Uzel, işbirliği anlaşması imzaladı

Shell, Uzel ile, tarım sektöründe lider Massey Ferguson markalı traktörlerin ilk dolum madeni yağ, akaryakıt ve satış sonrası hizmetleri konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre, Uzel tarafından üretilen traktörlerin ilk dolumunda Shell madeni yağ ve akaryakıtı kullanılacak. Ayrıca, Uzel Parça’nın tarım ve otomotiv bayileri kanalında uzun zamandır satışa sunduğu Uzel ve Caretta markalı madeni yağlarının üretim ve dolumu Shell tarafından yapılacak.

Shell ve Uzel’in işbirliği ile, Shell’in dünya çapında sahip olduğu Ar-Ge deneyimiyle tarım sektörüne özel olarak geliştirdiği ve Uzel tarafından test edilip onaylanan üstün performanslı ürünler, Türk çiftçisinin kullanımına sunulacak.

Shell tarafından Uzel ve Caretta için özel olarak üretilecek üstün performanslı yenilenmiş ürün portföyü ile traktörlerde üstün koruma sağlanacak.

Uzel Parça Direktörü Kazım Ödev, işbirliği ile ilgili şunları söyledi: “Shell’in ürettiği üstün performanslı yeni nesil madeni yağların, hem tarım hem de otomotiv sektöründeki müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkaracağına inanıyoruz.

Uzel Parça olarak tarım ve otomotiv parça pazarındaki liderliğimizi, ürün gamımızda bulunan Uzel ve Caretta madeni yağlarının Shell ile bir üst sınıfa çıkarılması sonucunda devam ettireceğiz.”

İşbirliği anlaşması nedeniyle yapılan açıklamada Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü M. Hakan Ehlidil şunları belirtti: “Madeni yağ pazarının önemli bir bölümünü oluşturan tarım sektörü, Shell’in madeni yağlardaki liderlik vizyonu açısından büyük önem taşımaktadır.

Uzun dönemdir devam eden yenilikçi projelerimiz ve son olarak da Uzel ile yaptığımız işbirliği anlaşması ile tarım sektöründe liderliği yakalamayı hedefliyoruz.”

Shell Tarım Sektörü İş Geliştirme Müdürü Engin Durmaz: “Tarım sektöründeki uzun dönemli büyüme stratejilerinde Uzel işbirliği önemli bir hedefti. Bu işbirliği ile yaratılacak sinerji ve yeni projeler hem Türk çiftçisine fayda sağlayacak hem de Uzel-Shell iş hacmini büyütecektir.”

Dünyanın en büyük 10 traktör firmasından biri olan Uzel, 1961 yılından beri Türkiye’de Massey Ferguson markalı traktörleri üretiyor. Türkiye traktör pazarında pazar lideri olan Uzel, son yıllarda yatırımlarına yurt dışında da devam ederek global marka olmayı başardı.

Hollanda’da kurulu Uzel Corporation’ın Amerika, Almanya, Hindistan, Polonya ve Makedonya’da yatırım, üretim ve geniş dağıtım kanalı mevcuttur. Uzel Corporation bünyesinde faaliyet gösteren Uzel Parça Ticaret ve Sanayi A.Ş., Uzel de üretilen traktör ve ekipmanların orijinal yedek parçaları ve Gebze’de kurulu fabrikada üretilen yaprak yayların yanı sıra, Caretta markası ile tüm tarım makinaları ve ticari araç markaları için kaliteli ve uygun fiyatlı parça ihtiyacını karşılamaktadır.

Shell Madeni Yağlar, dünya genelinde yaklaşık 120 ülkede temsil edilmektedir. Madeni yağ alanında, tüketicilerin kullandığı motor yağlarından, gıda üretimiyle ağır sanayiye, tarım sektörüne kadar farklı sektörlerde yer alan ürünlere uzanan geniş yelpazede üretim gerçekleştirilmektedir.

Shell’in portföyü en özelinden en geniş kitlelere hitap eden segmente kadar ulaşır: Pennzoil®, Quaker State®, Shell Helix, Shell Tellus, Shell Rimula, Shell Spirax, Tongyi, otomobil bakım ürünleri portföyü ve Jiffy Lube® ve Shell otomobil servisleri.