Shell’in DNA’sında ‘Emniyet’ Var!

Emniyet kavramını temel değerlerinden biri olarak kabul eden Shell, 13 Nisan’da “Emniyet Günü”nü kutladı.
Shell dna safety people waving hands

Emniyet kavramını temel değerlerinden biri olarak kabul eden Shell, operasyonlarını yürüttüğü tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle 13 Nisan’da “Emniyet Günü”nü kutladı.

Shell safety employee gathering

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de 2007 yılından bu yana bir günü “Emniyet Günü” adı altında tüm paydaşlarının katılımıyla düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutluyor. Shell Türkiye tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Emniyet Günü’nde, “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla Türkiye genelinde, yol emniyeti, kişisel emniyet ve operasyonel emniyet konularına odaklanılarak çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Shell employees waving safety signs

Shell’in “Hedef Sıfır” olarak adlandırdığı, çevreye ve insan hayatına zarar verebilecek her türlü kazanın engellenmesi vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliklere Shell Türkiye’nin çalışanları,  müteahhitleri, bayileri ve iş ortakları katıldı. Gün boyunca düzenlenen emniyet odaklı interaktif etkinliklerle ve grup çalışmalarıyla katılımcıların, emniyet konusunda daha bilinçli ve donanımlı hale gelmesi sağlanıyor.

Shell Emniyet Günü etkinliklerinin açılışında konuşan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Emniyet, tüm dünyadaki Shell çalışanlarının sahiplendiği, Shell kültürünün değerli bir parçası. Her yıl emniyet konusunu işlemeye ayırdığımız 1 günde çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve iş ortaklarımızla biraraya gelerek emniyet performansımızı sürekli iyileştirecek planlar yapıyoruz ve fikirler geliştiriyoruz. Yılın 365 günü aklımızdan hiç çıkmayan ve tüm operasyonlarımızın olmazsa olmaz parçası emniyete adadığımız bu güne, çalışanlarımızın, müteahhitlerimizin, bayilerimizin ve iş ortaklarımızın yüksek bir enerji ile sahip çıktığını  görmekten onur duyuyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Her yıl olduğu gibi bu sene de amacımız ‘Hedef Sıfır’ vizyonumuzu tüm operasyonlarımızda gerçekleştirerek 2016 yılını da başarılı bir şekilde tamamlamaktır. Uyumluluğa özen göstererek ve emniyetsiz davranışlara yol açabilecek konularla mücadele ederek çalışanlarımıza, müteahhitlerimize ve çevreye herhangi bir zarar vermeden operasyonlarımızı emniyetli bir biçimde gerçekleştirmektir.”