Shell, ICCI 2016’da Sektörle Buluştu

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda Shell, enerji sektörü şirketlerinin rekabetçiliğini arttırmaya yönelik yenilikçi ürünlerini tanıttı.
The shell ICCI 2016 sector MET

1994 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda Shell, standında enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin rekabetçiliğini arttırmaya yönelik yenilikçi ürünlerini tanıttı. Ayrıca Shell, bu seneki standında 30 Haziran- 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Shell Eco-marathon Londra’ya katılacak olan İstanbul Teknik Üniversitesi FacilisTakımı’nın aracını sergileyerek, müşterilerinin sadece günümüzdeki ihtiyaçları için değil, gelecekteki ihtiyaçlarına da yönelik çözümler üzerinde çalıştığının altını çizdi. Hem Türkiye toplam madeni yağ pazarında hem de küresel pazarda üst üste 9 yıldır* pazar lideri olan Shell ’in standı ziyaretçilerin  yoğun ilgisini çekti.

The shell ICCI 2016 sector MET

Bu yıl yirmi ikincisi  düzenlenen Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’na üç gün boyunca 14 bin kişi ve 200’ün üzerinde firma katıldı.

Katılımcılar Shell’in geniş ürün portföyüne yoğun ilgi gösterdi

Hem Türkiye toplam madeni yağ pazarında hem de dünya çapında üst üste 9 yıldır* pazar lideri olan Shell, fuarda enerji sektörüne yönelik sunduğu ürünler ve çözümler ile sektörün önde gelen firmalarıyla bir araya geldi. Ar-Ge çalışmaları için her yıl 1 milyar doların üzerinde yatırım yaparak yakıt ve madeni yağlar ürünlerinin inovasyonun gelişimine önemli katkı sağlayan Shell, fuarda farklı ürün gruplarını müşterilerinin beğenisine sundu.

Standart gaz motoru yağlarına kıyasla yağ ömrünü önemli ölçüde uzatmayı hedefkeyenn Shell Mysella Gaz motoru yağları, Shell GTL teknolojisine sahip yeni nesil trafo yağından mükemmel dayanıklılık ve üstün performans sağlamayı amaçlayan  Shell Diala Elektrik İzolasyon yağları, ekstra koruma ve  uzun ömür  sağlamak amacı ile geliştirilen Shell Omala Endüstriyel Dişli yağları ve yine zorlu çalışma koşulları altında    yağ ömrünü uzatmaya yönelik Shell Turbo Türbin Yağları  ICCI Fuar’ında tanıtıldı.

Fuarın sürprizi SEM aracı beğeni topladı

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle fark yaratan Shell, teknoloji ve inovasyon alanında gençlerin gelişimine de katkıda bulunuyor. Gençlerin tasarladığı ve ürettiği enerji tasarruflu araşların “en az enerjiyle en uzun mesafe gitmek” üzere mücadele ettiği Shell Eco-marathon yarışmasını düzenleyen Shell, bu yıl fuarda İstanbul Teknik Üniversitesi Facilis Takımı’nın Macaw adlı Shell Eco-marathon aracını da sergiledi. Çoğunluğunu Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu takım bu yıl Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon yarışmasına 5. kez katılacaklar.

“Biz otomobil satın almak istemiyoruz, oto-mobil olmak istiyoruz.” mottosuyla yola çıkan takım amaçlarının, insan hayatını kolaylaştıracak en verimli aracı tasarlamak ve üretmek olduğunu söyledi. Shell Eco – marathon 2012’ de ” Tasarım Ödülü“ 2.liği elde eden Facilis bu alanda ne kadar hasas olduklarını şu sözlerle ifade etti; ”Öğrenci projesinden daha kapsamlı bir proje olarak görüyoruz. Tasarım odaklı çalışıyoruz. Ödül almak istediğimiz alan da bu.“

Dünyanın en heyecan verici  öğrenciler arası inovasyon yarışmalarından olan Shell Eco-marathon, yaratıcı teknolojilerin, en ileri seviyede enerji verimliliği elde etmek amacıyla sergilendiği bir platform. Aynı zamanda geleceğin mühendislerini ve bilim insanlarını desteklemek amacıyla düzenlenen bu yarışmaya Shell Türkiye 11 yıldan beri destek veriyor.

Shell Madeni Yağlar Ürünleri Hakkında

ShellTürkiye ve küresel madeni yağlar pazarında dokuz yıldır lider* konumdadır. Shell madeni yağlar konusunda 70 yılı aşkın birikime sahip. Madeni yağlar alanında Ar&Ge çalışmaları yürüten dünya genelinde 200’den fazla bilim insanı ve madeni yağ mühendisi bulunuyor. Bu ekipler, müşteriler ile birlikte doğrudan kendi sahalarında çalışarak, onların talep ve ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar yaparak, farklı sektörlere yönelik özel çözümler üretiyorlar ve firmaların rekabetçi konumlarını güçlendiriyorlar.Madeni yağ tedarik zincirinin tamamında faaliyet gösteren Shell; yenilikçi yaklaşımı ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımın bir sonucu olarak Hyundai, BMW gibi hem küresel hem de yerel otomotiv distribütörleri tarafından iş ortağı olarak tercih ediliyor.

*PETDER 2015 Madeni Yağlar Raporu referans alınmıştır.

Shell Eco-marathon Hakkında

Shell 11 senedir Türkiye’de, öğrencilerin kendilerini inovasyon, teknoloji ve mühendislik alanlarında geliştirmesine Shell Eco-marathon ile katkıda bulunuyor. Gençleri geleceğin enerji teknolojileriyle çalışan araçlar geliştirmeye teşvik etmek üzere düzenlenen yarışmaya, 2005’den bu yana Türkiye’den 120’nin üzerinde takım ve 1500’e yakın öğrenci katıldı. 16-25 yaş grubundaki öğrenciler, tasarlayıp ürettikleri araçlarla Shell Eco-marathon’a katılarak en az enerji ile en uzun mesafeyi kat etmeye çalışıyorlar. 2015’de Shell Eco-marathon’u, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle ilk kez Türkiye’de düzenleyen Shell Türkiye, yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden 185 üniversite ve lise öğrencisinin katılımını sağladı.

2016 yılında 30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’da ülkemizi Türkiye’den 23  takım temsil edecek.