Enerji Devleri Shell ve GE 80’den Fazla Ülkede İşbirliği Yapacak

Shell ve General Electric, Türkiye dahil 80’den fazla ülkeyi kapsayan motor yağı tavsiye ve tedarik anlaşması imzaladı.
Shell Mysella

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell ve General Electric (GE) arasında 14 Haziran’da imzalanan anlaşmaya göre, Shell Mysella gaz motoru yağı, GE’nin doğalgaz, biyogaz, çöp gazı, kömür gazı ve kanalizasyon gazından elektrik üreten motorlar imal eden kolu Jenbacher’in Tip 4 ve Tip 6 gaz motorları için tavsiye ettiği motor yağı oldu. Üç yıllık anlaşma kapsamında Shell ayrıca, GE Jenbacher’e Tip 4 ve Tip 6 gaz motorlarında kullanılmak üzere, Türkiye dahil 80’den fazla ülkede Shell Mysella tedarik edecek.

Enerji devleri shell ve ge 80den fazla ülkede işbirliği yapacak

Shell’in Küresel Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Richard Jory, iki şirketin küresel çaptaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek, “Shell ve GE arasındaki ortaklığı geliştirerek, dünya çapında sunduğumuz mükemmel bakım ve hizmet deneyimini, GE Jenbacher gaz motoru müşterilerine de sunmayı amaçlıyoruz. Birlikte hareket edildiğinde her şeyin mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

two people shaking hands

Anlaşmaya göre, GE Jenbacher’in Tip 4 ve Tip 6 gaz motorlarında, motor yağı olarak Shell Mysella’nın tavsiye edildiğini gösteren bir etiket yer alacak. Ayrıca müşteri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, yeni motor yağı formülleri geliştirilmesi ve motor modelleri yelpazesinin genişletilmesi gibi faaliyetlerde GE ve Shell, işbirliklerini güçlendirmeye devam edecek.

GE’nin Dağıtılmış Enerji Faaliyetlerinden Sorumlu Başkanı Carlos Lange ise “GE Jenbacher gaz motorunun performansını artıracak ve tüm müşterilerimiz için faydalı madeni yağ çözümleri sağlayacak yenilikçi teknoloji anlayışından ötürü Shell ile birlikte çalışmaya karar verdik. Shell, faaliyet gösterdiği alanlarda yetkinliğini ispat etmiş ve GE Jenbacher gaz motorunun son kullanıcıları ve kanal iş ortaklarıyla da uzun süredir devam eden ilişkiler kurmuş bir üretici” şeklinde konuştu.

Anlaşmanın geçerli olduğu pazarlar arasında Arjantin, Avustralya, Brezilya, Bangladeş, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İtalya, Hollanda, Pakistan, Rusya, İspanya, Türkiye, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Shell hem Türkiye* hem de küresel** madeni yağlar pazarının dokuz yıldır lideri konumunda bulunuyor. Madeni yağ tedarik zincirinin tamamında faaliyet gösteren Shell; yenilikçi yaklaşımı ve Ar-Ge’ye yaptığı yatırımın bir sonucu olarak hem küresel hem de yerel markalar tarafından iş ortağı olarak tercih ediliyor.

*PETDER 2015 Madeni Yağlar Raporu referans alınmıştır.

**Kline & Company bağımsız araştırma şirketinin 2014 yılı için hazırladığı Global Madeni Yağlar raporu referans alınmıştır.