Malezya Grand Prix’inde Shell V-Power farki

Malezya Grand Prix’ini (GP) kazanan Ferrari sürücüsü Sebastian Vettel’in başarısının arkasındaki gizli güç: Shell V-Power
Race Champions pemandu Ferrari Sebastian Vettel's

29 Mart 2015 Pazar günü sona eren Malezya Grand Prix (GP) yarışında Şampiyon olan Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in başarısında, Shell’in  performans yakıtı Shell V-Power büyük rol oynadı.

2015 Formula 1 şampiyonasının

2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP’yi Ferrari pilotu Sebastian Vettel kazandı. Ferrari ile ikinci yarışına çıkan Vettel, 2. sırada başladığı yarışı iyi bir performansla birinci tamamladı.

Ferrari takımının başarısına 1930’lu yıllardan beri Shell ile devam eden  teknik ortaklığın ve Shell V-Power’ın büyük katkısı oldu.

Ferrari takımının başarısına 1930’lu yıllardan beri Shell ile devam eden  teknik ortaklığın ve Shell V-Power’ın büyük katkısı oldu.

Malezya Grand Prix’inde Shell V-Power farki

GP’den birkaç gün önce Scuderia Ferrari sürücüleri Vettel ve Scuderia Ferrari Üçüncü sürücüsü Esteban Gutiérrez,  Shell V-Power ile Heyecanlı Sürüş Deneyiminde Ferrari California T modelini kullandılar.

Malezya Grand Prix’inde Shell V-Power farki

26 Mart günü Malezya'da Kuala Lumpur'un güneydoğusunda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Vettel, Gutiérrez ve diğer sürücüler, Shell V-Power performans yakıtlarından güç alan otomobillerinde başarılı bir test sürüşü gerçekleştirdiler.

Etkinlik sırasında sürücüler biyometrik monitörlere de bağlandı. Sürüş sırasında elde edilen gerçek zamanlı sonuçlar, başlangıç çizgisinden hareket etmeden önce beş saniye içinde Gutiérrez’in kalp atış hızının normalin %5 üzerine çıktığını gösterdi. Deneyim boyunca Gutiérrez’in nefes alış veriş hızı normalin ortalama %20 üzerine çıktı.

Ferrari ve Shell V-Power

Ferrari ile olan teknik iş birliği Shell’e Shell V-Power teknolojisini oldukça zorlu koşullarda test etme imkanı veren bir ortam sağlamıştır. Shell 50’nin üzerinde teknik uzmanı, Ferrari’nin Formula 1’de rekabet avantajı elde etmesi ve yarış pistlerindeki teknolojiyi yollara aktarmak için yılda 21 bin saat araştırma ve geliştirme çalışması gerçekleştirdi. Shell, Ferrari ile 2010 yılında imzaladığı anlaşmayla en az 2015 yılına kadar akaryakıt ve madeni yağ teknik ortaklığını devam ettirecek.

Shell ve Scuderia Ferrari'nin Teknik Ortaklığı Hakkında

Shell, Formula 1 tarihindeki en başarılı ortaklıklarından birini Scuderia Ferrari ile paylaşıyor. Bu ortaklık süresince tüm Formula 1 yarışlarının yarısından fazlasında birlikte yarıştılar ve 12 Sürücüler Şampiyonası ve 10 Markalar Şampiyonasını kazandılar. Geçmişe dayalı güçlü bir ilişki, modern motor sporlarında en ileriye dönük ortaklıklardan biri için de bir temel oluşturuyor.Shell’in Enzo Ferrari ile ilişkisi 1930'larda başladı. Shell, Scuderia Ferrari’nin ilk teknik ortaklarından biri oldu ve 1951 yılında Silverstone'da ekibin bir Ferrari 375 F1 ile ilk Formula 1 yarışını kazanmasına yardımcı oldu.

Shell V-Power Hakkında

Shell’in motor sporlarında yenilikçiliğe bağlılığı, müşterilerimiz için daha iyi yakıtlar üretmemizin anahtarı olan kapsamlı Araştırma ve Geliştirme programının ayrılmaz bir parçasıdır.

Bilgi için:  Hill + Knowlton Strategies – 0212 270 52 32

Çiğdem Özkan  cigdem.ozkan@hkstrategies.com    0 532 304 52 16