BASIN BÜLTENİ

SHELL ECO MARATHON’A “ALTIN PUSULA” ÖDÜLÜ

Shell & Turcas, 11. TÜHİD Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde zirveye çıktı

Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için global düzeyde bu yıl 28’incisi düzenlenen ve Türkiye’den de öğrencilerin katıldığı Shell Eco-marathon yarışması, halka ilişkiler alanındaki en iyi çalışmalardan biri seçildi.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), gelecek için değer yaratan bu organizasyona katkıları nedeniyle Shell & Turcas’ı “Altın Pusula” ödülüne layık gördü.

Hedefimiz sürdürülebilir bir gelecek

Shell & Turcas Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır, ödülü İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık’ın elinden aldı. Yıldırır, ödül hakkında şunları söyledi:

“Shell Eco-marathon, Shell’in enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda farkındalık yaratmak için yürüttüğü çalışmaların merkezinde yer alıyor. Türk ekiplerin, zorlu katılım ve yarışma şartları olan bu organizasyona sağladıkları istikrarlı ve yüksek sayıdaki katılım, hem Shell & Turcas hem de Türkiye için önemli bir gurur kaynağı teşkil ediyor.

Bu ödül Shell’in önderliğinde Türk öğrencilerin yaratıcı ve azimli çalışmalarının çok kıymetli bir yansıması oldu. Takımlarımızla büyük gurur duyuyoruz ve Shell Eco-marathon ailesini tebrik ediyoruz.”

Gençler gelecek için yarışıyor

Shell Eco-marathon’da öğrenciler kendi tasarladıkları araçlarla “en az yakıtla, en uzun mesafe”yi kat etmek hedefiyle yarışıyor. Bu yıl Hollanda’nın Rotterdam şehrinde ilk kez bir sokak parkurunda düzenlenen yarışmada 11 Türk takımı heyecana ortak oldu.

Türkiye’den katılan takımlar arasından Beşiktaş Sakıp Sabancı Lisesi elde ettiği 105.6 km/l’lik sonuç ile UrbanConcept GTL kategorisinde 2. olurken, Sakarya Üniversitesi takımı 145 km/kWh ile UrbanConcept akü beslemeli elektrik yakıtı sınıfında 7. oldu. Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi ekibi ise prototip akü beslemeli yakıt sınıfında 103 km/kWh’lık sonuç ile yarışmayı tamamlayan başarılı takımlar arasında yer aldı.