BASIN BÜLTENİ

ALONSO’DAN İSTANBUL’A ÖZEL SHELL HELIX ULTRA KOKTEYLİ

Dünyanın dikkatini İstanbul Park’a çevirecek olan Formula 1 öncesi basınla buluşan Ferrari takımının pilotu Fernando Alonso, Ferrari’yle 60 yılı aşkın süredir işbirliği yürüten Shell Helix’in üstün özelliklerini anlattı. Fernando Alonso, sembolik Shell Helix laboratuvarında Shell Helix’in benzersiz formülünü temsil eden özel bir kokteyl hazırladı. Kokteyl hazırlığı renkli görüntülere sahne oldu. Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston, Shell Helix’in içeriğindeki “Aktif Temizlik Teknolojisi” ile tüm araçlara yüksek performans ve uzun ömür sağladığını anlattı.

Formula 1 heyecanının Türkiye ayağı için İstanbul’a gelen Ferrari pilotu Fernando Alonso, Shell Helix’in zorlu yarış pisti koşulları için geliştirilen formülünün, tüm sürücülere yollarda ayrıcalık yaşattığını vurguladı.

Alonso visit

Divan Asia’da basın mensuplarıyla biraraya gelen Alonso’ya, Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston da eşlik etti. İstanbul’da olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Alonso, Shell ile Ferrari arasında uzun süreli bir iş ortaklığının bulunduğunu hatırlatarak, iki büyük markanın işbirliğinin çok güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Yarışlarda Ferrari araçlarına verdikleri hizmetleri anlatan Ian Albiston ise, Formula 1 motorlarına bir insan gibi baktıklarını vurgulayarak, motor yağlarının önemine dikkat çekti. Albiston, Shell Helix’in içeriğindeki özel formüllerin motoru temiz tuttuğunu, sürtünmeyi asgariye indirerek aşınmayla mücadele ettiğini söyledi.

Alonso visit

Alonso, toplantı salonuna kurulan sembolik Shell laboratuvarında, Shell uzmanlarıyla birlikte renkli bir kokteyl hazırladı. Şıra, bal, limon suyu, çilek ve naneden oluşan karışımın, Shell Helix’in üstün formülünü yansıttığını anlatan Alonso, kokteyli basın mensuplarına ikram etti. Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış, toplantı sonunda Alonso’ya İstanbul’u anlatan bir kitap hediye etti.

Dünyada ve Türkiye’de lider marka

Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış;  Shell’in dünya genelinde son 4 yıldır “Bir numaralı madeni yağ tedarikçisi” seçildiğini, Türkiye’de de 4 yıl üst üste pazar lideri olduğunu belirterek, “Shell’in üstün Ar-Ge teknolojisi ve Ferrari’yle yaptığı işbirliği, tüm araçlara üstün performans ve uzun ömür sağlıyor. Laboratuvarlardan pistlere ve yollara uzanan Shell teknolojisi;  sürücülere performans, verimlilik ve tasarruf sağlıyor” diye konuştu.

EDİTÖRE NOT:

Shell Helix Hakkında

• Shell Helix, motoru temiz tutmaya, sürtünmeyi asgariye indirmeye ve aşınmayla mücadele etmeye yardım eder.
  • Shell Helix Ultra, normal mineral yağlar göre beş kata kadar daha fazla kir ve çamur temizler, üç kata kadar daha iyi korur ve motor aşınmasını iki kata kadar daha fazla azaltır.
  • Shell Helix’in Aktif Temizlik Teknolojisi, motoru korurken temizlemek üzere formüle edilmiştir ve kir birikimini önlemeye yardım ederken günlük sürücüler için daha pürüzsüz ve daha tepkisel sürüşler amaçlar.
  • Shell, sürücülerin bir Shell Helix Ultra yağ değişiminden sonra farkı anlayabileceklerini göstermek amacıyla dünya çapında binin üzerinde motorcuyla testler yapmıştır.

Shell - Ferrari İşbirliği

İngiltere, Almanya ve Maranello’daki Scuderia Ferrari fabrikalarındaki 50’nin üzerindeki Shell uzmanı, her yıl 21 bin saat çalışarak Ferrari’nin F1 yarışlarında mükemmel sonuca ulaşmasını hedefliyor. Formula 1 yarışlarının zorlu ortamında elde edilen veriler, Shell müşterileri için daha iyi yakıt ve yağ formüllerine dönüşüyor. Geniş bir Ar-Ge veri tabanı oluşturan bu teknik işbirliği, 2011 yılında her zamankinden daha geniş kapsamlı olacak. 2011 yılının Ferrari F1 otomobili olan Ferrari 150 İtalia için, Shell Trackside Laboratuvarı’nda, bu dönem yarış olan her haftasonu 40’dan fazla Shell Helix Ultra ve 30’dan fazla Shell V-Power numunesi analiz ediliyor. Bu yıl yarış takvimine 1 etap daha eklendiği için, Shell Helix Ultra’nın, daha güçlü koruma sağlaması ve daha fazla mesafede etkin olabilmesi için geliştirme programı yürütülüyor.