BASIN BÜLTENİ

SHELL & TURCAS, AVRUPA İŞ ÖDÜLLERİ’NDE FİNALE KALDI

Infosys Yılın İşletmesi Ödülü kategorisinde Ruban d’Honneur için yarışacak

Avrupa Birliği genelindeki şirketler arasında “Mükemmellik, Yenilikçilik ve En İyi Uygulama” örneklerini teşvik etmek için düzenlenen Avrupa İş Ödülleri’nde finale kalan Shell & Turcas, Türkiye’yi temsil edecek akaryakıt sektöründeki tek şirket olarak Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden Ruban d’Honneur için yarışacak.  Ödülü kazananlar, 22 Kasım 2011 tarihinde Barselona’da açıklanacak.

European Business Awards

Türkiye’nin en beğenilen akaryakıt şirketi Shell & Turcas, iş dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen Avrupa İş Ödülleri 2011’de (www.businessawardseurope.com) birçok rakibini geride bırakıp finale kalarak, Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Zorlu bir rekabetin ardından 25 ülke temsilcisi arasında tek akaryakıt şirketi olarak yerini alan Shell & Turcas, “Infosys Yılın İşletmesi Ödülü” kategorisinde “Ruban d’Honneur” için yarışacak. Final kategorisinde ödül kazananlar, 22 Kasım 2011 tarihinde Barselona’da açıklanacak.

Seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesiyle 10 kategoride verilen Avrupa İş Ödülleri, AB genelindeki şirketlerde, mükemmelliği, en iyi uygulamayı ve yenilikçiliği tespit ve teşvik etmeyi hedefliyor.

HSBC’nin sponsorluğunu üstlendiği Avrupa İş Ödülleri’nin amaçları arasında, faaliyette oldukları sosyal çevreye karşı sorumlu davranan, bu çevre üzerinde pozitif etkide bulunan, başarılı ticari sonuçlar elde ederken, yarattığı yeniliklerle öne çıkan şirketlerin görünürlüğünü ve gelişimini desteklemek yer alıyor.

2010 yılı Avrupa İş Ödülleri’nde Ruban d’Honneur ödülü alan 100 firmanın toplam cirosu 766 milyar Euro (AB’nin GSYİH’sının %6’sı), çalışan sayısı ise yaklaşık 3,5 milyondu.

Shell & Turcas’ın hedefi mükemmellik

Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, en başarılı şirketlerin yer aldığı vitrin konumundaki Avrupa İş Ödülleri’nde finale kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Shell & Turcas, Türkiye’nin en saygın ve başarılı şirketlerinden biri olarak, bu başarısını uluslararası boyuta taşıyor.

Tüm faaliyetlerinde mükemmelliği hedefleyen, sürekli kendini geliştirerek sektörüne yenilikçilik aşılayan, sosyal sorumluluklarının bilinciyle sürdürülebilirliği gözeten Shell & Turcas’ın bu özellikleri,  başarıyı kaçınılmaz olarak beraberinde getiriyor. Avrupa’nın en saygın ödüllerinde Türkiye’yi temsil edecek olmamız bizi çok onurlandırdı” dedi.

Shell & Turcas en iyiler arasında yer alıyor

Avrupa İş Ödülleri CEO’su Adrian Tripp ise, tüm adayların çok başarılı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz beş yıl boyunca, yaptıkları işe tutkuyla bağlı kuruluşlardan inanılmaz derecede yüksek standartta başvurular aldık.

Ancak bunlardan çok azı ülkelerinin bayrağını dalgalandırmak ve Avrupa Birliği’nin lider şirketlerinden biri olarak tanınmak üzere Avrupa genelinde yarışma şansını elde edebiliyor. Ülke Temsilcisi olarak seçilmek çok özel bir onurdur ve HSBC ile birlikte Türkiye’yi bir sonraki etapta görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. “

HSBC Avrupa Kurumsal Bankacılık Başkanı John Casey ise şöyle konuştu: “Avrupa İş Ödülleri, Avrupa iş dünyasının en iyilerini ve onların on iki aylık başarılarını onurlandırmak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu firmalar, zorlu ekonomik koşullara rağmen başarılı olma, büyüme ve refah üretme yolunda etkileyici başarılar gösterdiler.

Onurlandırılmayı fazlasıyla hak ettiler ve Avrupa İş Ödülleri aracılığıyla başarılarını – ve başarılarının ardında yatan öyküleri- iş dünyasının daha büyük kesimleriyle paylaşabilecekler. Bu ilham verici işletmelerle birlikte kutlama yapmayı sabırsızlıkla bekliyor, değerlendirmenin bir sonraki aşamasında onlara başarılar diliyoruz. Bu yıl, Shell & Turcas ve diğer 25 ülke temsilcileri ile kendi ülkelerini temsil eden diğer nitelikli işletmeler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak, tümüne bir sonraki aşamada bol şanslar diliyoruz.”

2011 AVRUPA İŞ ÖDÜLLERİ HAKKINDA:

Avrupa İş Ödülleri, Avrupa Birliği genelindeki şirketlerde mükemmelliği, en iyi uygulamayı ve yenilikçiliği saptayıp ödüllendirir. Yarışmaya katılım ücretsizdir ve tüm sanayi sektörlerinden, her büyüklükteki firmaya açıktır.  Avrupa İş Ödülleri programı, üç amaç doğrultusunda Avrupa iş dünyasına hizmet eder:

• İş topluluklarına model alabilecekleri örnekler sunar
  • Kişi ve kuruluşların başarılarını kutlar ve destekler
  • Bu istisnai kuruluşlardan öğrenilebilecek vaka incelemeleri ve içerikler sunar

Yenilikçi, güçlü ve gelişen bir iş dünyası, başarılı ve müreffeh bir Avrupa demektir.

Avrupa İş Ödülleri kategorileri şunlardır:

1. UKTI Yenilikçilik Ödülü
  2. HSBC Yılın Uluslararası Büyüme Stratejisi Ödülü
  3. Çevre ve Kurumsal Sorumluluk Ödülü
  4. Müşteri Odaklılık Ödülü
  5. Yılın İşvereni Ödülü
  6. RSM Yılın Uluslararası Girişimcisi Ödülü
  7. HSBC İthalat/İhracat Ödülü
  8. Infosys Yılın İşletmesi Ödülü (Ciro: 0-25m €)
  9. Infosys Yılın İşletmesi Ödülü (Ciro: 26–150 m €)
  10. Infosys Yılın İşletmesi Ödülü (Ciro: 150 m + €)